Adviezen

U kunt mij altijd mailen of bellen voor schoenadvies. Of het nu betrekking heeft op de pasvorm, u heeft moeilijke voeten en kunt bijvoorbeeld niet de juiste maat of breedte vinden, of u heeft een vraag over schoenonderhoud, mail mij gerust.

Hier volgen enkele algemene tips.

Zo houdt u uw maatschoenen mooi

Gebruik een schoenlepel. Daarmee vermijdt u dat u uw schoenen beschadigt.

Gebruik cederhouten schoenspanners na het dragen. Zo behoudt u de natuurlijke vorm.             Bijkomend voordeel van cederhout is dat het schimmelwerend is en motten verdrijft.

Draag uw schoenen niet elke dag. Gun ze minimaal één dag rust.

Wij leveren uw maatschoenen gepoetst af. Blijf ze daarna regelmatig verzorgen met voedende, rijke crème (aniline leer) of een vuil- en vocht afwerende spray (suède). Wij adviseren u graag welke producten voor uw schoenen het beste zijn.

Indien uw schoenen onverhoopt nat of doorweekt zijn, laat ze dan op kamertemperatuur drogen. Nooit naast de verwarming, dan drogen ze uit.

Verzorging schoenen

Uw schoenen zijn gemaakt van de hoogwaardigste leersoorten. Uw huid is net als uw schoenen continu onderhevig aan vuil, vocht, zonlicht, zouten en ruwe materialen. Uw schoenen dient u daarom ook te behandelen als uw eigen huid om de conditie in topvorm te houden. Vuil verwijderen en het leer beschermen doen uw schoenen een lange levensduur garanderen. Echter iedere leersoort is anders en daarom is het onderhoud per leersoort verschillend. Zie hieronder de door ons gebruikte leersoorten en het advies voor het behoud en verzorging van uw schoenen.

Aniline leer

Aniline leer is de meest natuurlijke ledersoort en is daarom bijzonder mooi en gemaakt van de mooiste huiden. Het voelt zacht en soepel aan en de natuurlijke littekens en kleurnuances zijn duidelijk zichtbaar. Aniline leder is t.o.v. gedekverfde ledersoorten gevoeliger voor vlekken en kan snel verkleuren door zonlicht. Het voeden van dit leder is minder noodzakelijk, maar bescherm dit leder wel goed tegen vlekken.

Bij het dagelijks dragen is het aan te raden uw schoenen twee maal in de week in te spuiten met een transparante bijenwas. De bijenwas geeft een goede bescherming tegen vocht, vuil en zonlicht. Tevens behoudt u door de transparante bijenwas de mooie handgepoetste structuur op uw schoenen. U spuit de bijenwas gelijkmatig op uw schoenen en laat deze enkele minuten intrekken. Daarna poetst u met een uitwrijfborstel uw schoenen na. Resultaat is een matte glans op uw schoenen.

Heeft u beschadigingen op uw schoenen, dan kunt u de beschadigingen bijwerken met een schoencrème in de kleur van uw schoenen. Breng op de beschadiging de schoencrème goed aan met de tube of een zachte doek. Poets vervolgens de gehele schoen licht in met dezelfde schoencrème. Laat de schoencrème ongeveer 10 minuten intrekken en poets de schoenen uit met een schone uitwrijfborstel. De schoenen voelen nu glad aan. Spuit de schoenen vervolgens in met transparante bijenwas en poets ze na 2 minuten uit. Donkere vlekken of vuilafzetting op uw schoen kunt u ook veelvuldig verwijderen met de schoencrème. Aanschopstrepen zijn eventueel ook droog te verwijderen met een soft gum.

Zo maakt u uw schoenen van aniline leer niet schoon:
- Gebruik geen water of water met zeep. U haalt op deze manier de zorgvuldig opgezette handgepoetste structuur eraf of u neemt de glans van de handgepoetste structuur weg. Mogelijk is het niet zichtbaar bij de eerste of tweede keer dat u uw schoenen zo schoonmaakt, maar op een gegeven moment treedt er wel schade

op aan de handgepoetste toplaag.
- Gebruik nooit een mechanische poetsmachine in een hotel met transparante poets. Uw handgepoetste toplaag lost op met de transparante poets en u poetst door de mechanische beweging van de poetsmachine uw aniline leer kaal.

Suède

Suède schoenen vergen een speciale manier van onderhoud. Suède schoenen nemen namelijk heel snel vocht op. Het is dan ook het beste om de schoen in één keer doornat te spuiten met een transparante neutrale Suede spray (Nanopro spray). Na het drogen de schoenen met een borstel opborstelen. Herhaal deze handeling eens in de maand om uw schoenen goed waterafstotend te houden. Het schoonmaken van vlekken op suède is het makkelijkste met een harde borstel.

Wit leer

Geen kleur is zo eerlijk als de kleur wit, echter is er ook geen kleur zo besmettelijk als wit. Daarom vergt dit luxe leer extra aandacht bij het onderhoud.

Toch is het onderhoud van wit leer heel eenvoudig. Het bestaat uit twee onderdelen. Namelijk het reinigen en beschermen.

Het reinigen doet u met een polish. De schoen wordt ingewreven met de polish en met een schone doek uitgepoetst. Vuil en vet worden dan van de schoen verwijderd. Aangeraden wordt om bij het dagelijks dragen de schoen eens in de twee weken te reinigen.

Het beschermen doet u met een neutrale transparante spray (Nanopro). De spray bij het dagelijks dragen van de schoenen één a twee keer per week aanbrengen. Na enige minuten te hebben laten intrekken de schoenen met een uitwrijfborstel uitpoetsen.

Let op! Bij wit leer geen bijenwas spray gebruiken, maar een neutrale transparante spray. Door de combinatie van daglicht en bijenwas kan wit leer snel geel worden.

Lak leer

Je lakschoenen blinken. Nadat je ze een tijdje gedragen hebt, beginnen ze echter strepen te vertonen. Om te vermijden dat ze snel verslijten en ervoor te zorgen dat ze hun originele glans behouden, moet je regelmatig een onderhoud van lakschoenen of lak laarzen uitvoeren. Doe dit om de 15 dagen, zo kost het geen moeite. Daarnaast zijn er nog enkele handige tips.

Onderhoud van lakschoenen: hoe ze beschermen

De glanzende zijde van de lak is erg mooi, maar kan snel strepen vertonen. Het onderhoud van lakschoenen of lak laarzen is niet moelijk noch neemt het veel tijd in beslag. Ricinusolie kan voorkomen dat zich vouwen vormen tijdens het wandelen. Om barstjes te vermijden, breng je plantaardige olie aan op je lakschoenen of lak laarzen, daarna poets je ze. Onze tip: dit onderhoud kun je ook doen met citroensap.

Welke behandeling voor vochtige schoenen?

Na een lange wandeling, fysieke inspanning, regen of sneeuw zijn je schoenen binnen nat. Om ze te beschermen en beschadiging te vermijden, maar ook om ze te vrijwaren van hinderlijke geurtjes en schimmel, zijn er een aantal specifieke methodes voor de

behandeling van vochtige schoenen. Het volstaat om enkele simpele trucjes toe te passen op vochtige schoenen om ze in perfecte staat te houden gedurende lange tijd. Voor elk vochtprobleem is er een behandeling!

De juiste behandeling van vochtige schoenen

Voeten zweten in de schoenen en maken ze nat. Om vochtproblemen op te lossen, zijn er enkele simpele oplossingen: stop papier in je vochtige schoenen (bij voorkeur ruw inpakpapier met hoog absorberend vermogen). Het papier slorpt het vocht op en voorkomt dat de schoen gaat vervormen. Je kunt het schoeisel dan in de openlucht en zelfs in de zon laten drogen. Een andere behandeling van vochtige schoenen bestaat erin specifieke producten, zoals absorberend poeder of talk aan te brengen.

Behandeling van vochtige schoenen: een aantal gouden tips!

Om je vochtige schoenen te behandelen, kun je ze impregneren en draag je hetzelfde schoeisel best niet twee dagen na elkaar. Je schoenen hebben minstens 24 uur nodig om het geabsorbeerde zweet te elimineren. Bewaar de schoenen die je niet draagt op een droge en schone plaats, indien mogelijk in hun doos of in een hoes. Een schoenspanner is een goede behandeling van vochtige schoenen, aangezien het vocht deels geabsorbeerd wordt door het hout.

Voettips

Was de voeten dagelijks met een milde zeep. Hiermee voorkomt u aantasting van de natuurlijke beschermlaag van de voeten.

Spoel de voeten na het wassen goed af zodat er geen zeepresten achterblijven. Droog de voeten af, vooral tussen de tenen en bij de nagelriemen.

Wrijf de huid regelmatig in met baby-olie of een huidvriendelijke crème. Dit voorkomt het uitdrogen van de huid.

Knip de nagels altijd recht af, maar rond de hoekjes echter iets af met een nagelvijl. Dit om ingroeien van de nagelhoeken te voorkomen.

Koop schoenen bij voorkeur in de namiddag, omdat uw voeten in de loop van de dag dikker kunnen worden. Pas altijd beide schoenen staande en loop er even op rond in de winkel. Neem de tijd voor het kopen van uw schoenen. Bij twijfel kunt u ze beter niet kopen.

Een schoen loopt niet uit en wordt niet groter. Als een schoen te klein is, blijft dat zo. Wel wordt het bovenleer tijdens het gebruik soepeler, waardoor het zich aanpast aan het model van uw voeten.

Zorg voor een juiste lengte- en breedtemaat. Maat 40 van het éne merk is beslist geen maat 40 van een ander merk. Let dus niet alleen op de schoenmaat maar vooral op de pasvorm.

Schoenen in vorm houden Schoenen blijven veel langer in vorm wanneer er direct na het dragen, als de schoenen nog warm en vormbaar zijn, een schoenspanner in de schoenen wordt gedaan. De schoenspanners worden vervaardigd uit natuurlijk, ecologisch verantwoord cederhout. De etherische oliën zorgen voor aangenaam natuurlijke lucht in de schoenen en het hout absorbeert vochtigheid optimaal. Het leer wordt weer droog en glad en de schoenen worden van binnenuit verzorgd.

meer informatie of een afspraak maken?

Klik hier
Website powered by Modual.